Foodservice Innovation Day

La primera edició de la jornada organitzada pel Clúster Foodservice i l'Ajuntament de Castelldefels en el Foodservice Innovation Day, va resultar ser tot un èxit.


La jornada celebrada al castell de Castelldefels, va girar al voltant la temàtica de la innovació i les TIC en el sector alimentació. Tenint com a objectiu, adquirir nous coneixements del sector i obrir-se a nous reptes a través del contacte amb empreses assistents, ja anessin socis del clúster com altres empreses rellevants del sector restauració, turisme etc …


La jornada es va obrir amb la benvinguda i salutació institucional de l'Alcaldessa de la ciutat, María Miranda i seguidament ja va donar pas a la primera ponència liderada per Isabel Gimeno d'Intens Food, per a introduir les tendències imprescindibles de la restauració del futur. Va remarcar les tendències imprescindibles que demana el consumidor: un estil saludable, snacks i begudes saludables com a solució ràpida, immediatesa, sostenibilitat, seguretat alimentària molt important per tant de saber com s'ha fet i que porta cada producte, que no s'enganyi el consumidor i molt important també, és necessari fer viure experiències úniques al consumidor amb el producte, que hagi un bon record i doni de parlar.


L'assessora d'innovació especialitzada, remarca que actualment el consumidor es troba en un context on pot buscar fàcil, comparar i per tant exigeix molta diferenciació. Per tant, és més important focalitzar-se en una temàtica en concret que no va voler destacar en tot sense diferenciar-se.


Per a concloure aquesta primera part de l'acte, l'Ajuntament de Castelldefels, va presentar la nova plataforma «ON INNOVEM» que ha dissenyat juntament amb la UPC per a connectar iniciatives innovadores amb els agents d'innovació del territori.


Després d'una pausa per al desdejuni, va començar la segona part de l'acte protagonitzada pels diferents casos d'èxit en la restauració de col·lectivitats i restauració comercial.


Raimón Bagó, Director General de SERHS Food, ens compta el nou sistema d'implantació als hospitals, el mètode S.I.N.C, que pretén garantir la seguretat alimentària 100%. Els principals valors que destaca del mètode són: higiene i seguretat alimentària, qualitat nutricional i dietètica, cada pacient té una dieta única, regularitat i varietat amb el menjar, innovació, servei al pacient, millores en les infraestructures, cura del medi ambient i millora de l'entorn laboral.


D'altra banda, Martín Longobucco, Director executiu de DataLong16 i de DataLong Health-*care, ens explica com monitoren la cadena de producte i la cadena de fred a través d'un dispositiu innovador que han dissenyat, que permet saber en tot moment la situació i temperatura del producte en el seu desplaçament.Continuant en línia, Juan Masiá, Trade and digital Màrqueting Manager, ens explica com incrementar les vendes amb quioscos / panells digitals en el món dels viatges. Va explicar diversos exemples d'èxit de tecnologia en el punt de venda com: smart kiosko i venda suggerida tot això per a millorar la gestió de les cues.


A continuació, es va fer una taula rodona on es van explicar innovacions en la cadena de valor de la restauració. Va començar amb Carlos Iglesias, CEO de RUN ROOM, explicant com millorar l'experiència del client a partir del Customer Journey Map. Seguidament, va donar pas a Montse Pujolà de la universitat UPC, per explicant les tècniques per a allargar la vida útil dels aliments.Tocant la part més tècnica, Fátima Lucas, CEO de Zymvol Biomodeling de la UPC, explicava que poden aportar els enzims en alimentació i per a finalitzar l'el torn del ponències, Vicenç Batlle, Director General de Caffe de Autore, ens explica com millorar la presa de decisions a través de la gestió de la màquina del cafè (solució IoT). Abans del menjar networking i per a finalitzar correctament l'acte, es va fer una petita introducció del que serà Incit’*up amb la presentació de les bases dels premis Start-up Foodservice 2018, que se celebraran el mes vinent de novembre en el Fòrum Gastronòmic.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
QUÈ POTS LLEGIR A CONTINUACIÓ
Modificar cookies